Bedrifter

 Treguppen er et samarbeidsprosjekt mellom flere ulike aktører innen treindustrien i Orklandsregionen

  

AG TRE

Sentralt til på Storås Industriområde finner du AG Tre. Produksjonsbedriften historie strekker seg helt tilbake til 1999. De leverer i hovedsak innvendige paneler og utvendig kledning i gran og furu, men jobber også iherdig med produktutvikling. I 2022 ble blant annet datterselskapet AG Tre Brent en realitet - et helt nytt og unikt produkt som krever svært lite vedlikehold.

 

125agtre foto kajsa selnes nett

 

FOSSLINE

1. januar 1955 ble Foss Snekkeri stiftet av snekkermester Magnar Foss. Det som begynte med produksjon av både dører, vinduer, butikkinnredninger og kjøkken ble fra midten av 60-tallet spesialisert på kjøkkeninnredning. Da sønnen Morten tok over bedriften på 70-tallet ble effektiv produksjon, distribusjon og et godt datasystem viktige drivkrefter. I dag kan vi se resultatet fra både Magnar og Mortens arbeid i Foss Snekkeri AS som et solid, moderne selskap med kjøkkeninnredning som spesialfelt, men også innredning for bad, vaskerom og garderobe. Fossline holder til i egne lokaler både på Å og i Trondheim.

 

FOSS PLATER

Morten Foss har ikke bare videreført arven med kjøkkeninnredning. I 2003 startet han også bedriften Foss Plater AS - produsent og leverandør av benkeplater av høy kvalitet til kjøkkenindustrien og byggevarehandelen. Bedriften holder til på Amundmoen Industriområde på Løkken Verk.

 

Fossline prod3 

 

LIUM

Lium Møbelverksted har eksistert i mer enn 90 år. Fra å å jobbe med treskjæring av ting som serviettringer og stilmøbler i 1930, til å i dag produsere et bredt spekter av produkter ved hjelp av moderne CNC-styrte maskiner, har møbelverkstedet utviklet seg brutalt. Bedriften kombinerer tradisjonelt håndverk med moderne industri, og resultatet er stilrene møbler av ypperste kvalitet. Her lages det meste av møbler og innredning, hvor alt fra form til farge kan tilpasses. Lium holder til i store produksjonslokaler i Meldal.

 

 RUA6028 nett

 

MELDAL VGS

Ved Meldal videregående skole utdannes morgendagens fagarbeidere. Med verdiene teknologi, tradisjon og miljø skal elevene ved skolen ha tilgang på ny og oppdatert teknologi, tilrettelegging og oppfølging, trygghet og trivsel. Ved skolen tilbys flere utdanningsløp innenfor treindustri-bransjen, enten man vil produsere ved hjelp av sag og hammer, eller om man ønsker å styre maskinene bak.

 

MIDTNORSK OPPLÆRING

I 1997 ble det flerfaglige opplæringskontoret MNO startet. Selskapet er eid av medlemsbedrifter i regionen, og bistår med rekruttering og oppfølging av lærlingene underveis. I dag har de ca. 190 medlemsbedrifter og 180 lærlinger, hvor mange arbeider innenfor treindustribransjen. MNOs målsetting er å gi lærlingene de beste mulighetene for en god opplæring, slik at de blir dyktige fagarbeidere og ikke minst, positive medarbeidere. De bruker derfor godkjente lærebedrifter som er villige til, og kan tilby, en meningsfylt opplæring med kvalitet.

 

ORKLA LAFT AS

Helt siden slutten av 80-tallet har Orkla Laft levert bygg i tømmer over hele landet. Flere av husene, og spesielt hyttene du ser rundt omkring i Orkland er levert av bedriften. Materialet får de fra norsk tømmer - aller helst lokal gran og furu. I tillegg til en rekke standardmodeller skreddersyr de både hus og hytter, med kundens krav til komfort og utforming som grunnstein.

 

orkla laft2 

 

SKJETNE DESIGN

I 2005 startet Marit Skjetne bedriften Skjetne Design - og her både eier og driver hun fortsatt. Det som mange kanskje kjenner best som en butikk med skandinavisk design, egenproduserte puter, spesialsydde gardiner og tilpasset solskjerming har også en stor møbelhall. Her finnes flere flinke møbeltapetserere som kan håndtere det meste, men også hjelpe i valg av blant annet materiale. I tillegg tilbyr Skjetne Design interiørtjenester. Butikken finner du i sentrumsgata på Orkanger.

bakgrunn8 

 

Dersom du lurer på noe så gjerne ta kontakt direkte. For kontaktinformasjon trykk på logoene nedenfor.